Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran depremlerde 3 yaşındaki kız kardeşi Ecrin ile birlikte anne babasını ve uzuvlarını kaybeden 10 yaşındaki Berat Can, bağışlanan protezlerle hayatta kaldı. Berat, sağlam binalar yapmak ve depremlerde insanların ölmesini önlemek için büyüyünce inşaat mühendisi olmak istediğini söyledi.
Kahramanmaraş'ı vuran ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 50 bin 399 kişinin ölümüne neden oldu. İki büyük depremin ardından binlerce artçı sarsıntı meydana geldi. Bazıları uzuvlarını kaybeden on binlerce insan yaralandı. Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde deprem meydana geldiğinde 10 yaşındaki Berat Can Polatlar, ailesiyle birlikte evlerindeydi. Berat Can'ın 37 yaşındaki babası Yusuf ve 28 yaşındaki annesi Elif enkaz altında kalarak hayatlarını kaybederken, o, 12 yaşındaki kardeşi Nuri ve 3 yaşındaki ablası Ecrin ile birlikte hayatta kaldı. yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Henüz 3 yaşında olan Ecrin'in sağ bacağı diz altından, Berat Can ise sol kolunu dirsek altından kaybetmişti. 12 yaşındaki ağabeyleri Nuri'nin sadece parmakları kırılmış ve depremden sağ kurtulmuştur. Anne ve babasını kaybeden 3 kardeşe Nuri dede (60) ve Elvan nine (52) baktı.
Çocuklara İyilik Merkezi tarafından sağlanan protezler
Uzuvlarını kaybeden iki kardeş, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü öncülüğünde yerel ve uluslararası bağışçıların desteği ve Çukurova Üniversitesi Sanayi İşbirliği Vakfı'nın katılımıyla depremzedeler için kurulan "Çocuklara İyilik Merkezi"ne başvurdu. Sibel Başaran tarafından tedavileri tamamlanan Berat Can'a kol, Ecrin'e ise ayak protezi takıldı. Kardeşlerin protezleriyle yaşadığı buruk mutluluk dikkat çekti.
"İnşaat mühendisi olmak istiyorum."
Şu anda 10 yaşında olan Berat Can, İhlas Haber Ajansı'na, büyüyünce sağlam binalar yapmak ve depremlerde insanların ölmesini önlemek için inşaat mühendisi olmak istediğini söyledi. "Enkaz altında kolumu kaybettim. Çocuklara İyilik Merkezi'nden kol protezi yaptırdım. Büyüyünce inşaat mühendisi olup sağlam binalar yapmak istiyorum. Depremde kimsenin ölmesini istemem" dedi. . Ben çok mutluyum."
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Prof. artık protezlerini kullanıyorlar. Rehabilitasyon süreci devam ediyor."
Bundan sonra torunlarıma ben bakacağım” dedi.
Gözyaşlarını tutamayan dede Nuri Polatlar, torunlarına protez takılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. "Çok mutluyum. Allah hocalarımızdan razı olsun. Torunlarıma bundan sonra ben bakacağım. Onlara ömrümüzü adadık. Depremden sonra Berat'ın da fikirleri değişti. 'Kesinlikle torunlarıma sahip çıkacağım' diyor. inşaat mühendisi ol ve dayanıklı evler yap ve kimseyi öldürme.'"
"Adana'ya gelmeden başvuru yapılabilir."
Çukurova Üniversitesi Rektörü Meryem Tuncel, “Çocuklara İyilik Merkezi” hakkında bilgi vererek, “Herkes için bu merkeze başvuru yapılabiliyor.